македонски » тајландски   Во ресторан 3


31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [สามสิบเอ็ด]
sǎm-sìp′-èt′

ที่ร้านอาหาร 3
têe-rán-a-hǎn

31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [สามสิบเอ็ด]
sǎm-sìp′-èt′

ที่ร้านอาหาร 3
têe-rán-a-hǎn

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Јас би сакал / сакала едно предјадење. ผม / ด---- อ-------------- ค--- / ค-
p----------------------------------------------------′
Јас би сакал / сакала една салата. ผม / ด---- อ---------- ค--- / ค-
p-----------------------------------------------------′
Јас би сакал / сакала една супа. ผม / ด---- อ--------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------′
   
Јас би сакал / сакала еден десерт. ผม / ด---- อ------------- ค--- / ค-
p------------------------------------------------------′
Јас би сакал / сакала еден сладолед со шлаг. ผม / ด---- อ----------------------- ค--- / ค-
p---------------------------------------------------------------------------′
Јас би сакал / сакала овошје или сирење. ผม / ด---- อ------------------ ค--- / ค-
p------------------------------------------------------------------′
   
Ние сакаме да појадуваме. เร--------------------
r-------------------------------o
Ние сакаме да ручаме. เร-----------------------
r------------------------------------′
Ние сакаме да вечераме. เร--------------------
r------------------------------′
   
Што сакате за појадок? อา-------------------- ค--- / ค-?
a-----------------------------------------------′
Лепчиња со мармалад и мед? ขน----------------------- ค--- / ค--?
k-------------------------------------------------------------′
Тост со колбаси и сирење? ขน--------------------------- ค--- / ค-?
k------------------------------------------------------------------------′
   
Едно варено јајце? ไข------- ค--- / ค-?
k---------------------------′
Едно јајце на око? ไข------- ค--- / ค-?
k-------------------------′
Еден омлет? ออ-------- ค--- / ค-?
a-------------------------′
   
Молам, уште еден јогурт. ขอ-------------------- ค--- / ค--
k---------------------------------------------′
Молам, уште сол и бибер. ขอ------------------- ค--- / ค--
k--------------------------------------------′
Молам, уште една чаша вода. ขอ-------------------- ค--- / ค--
k---------------------------------------------′