македонски » тајландски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

+ 33 [สามสิบสาม]sǎm-sìp-sǎm

+ ที่สถานีรถไฟtêet-tǎ-nee-rót-fai

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [สามสิบสาม]
sǎm-sìp-sǎm

ที่สถานีรถไฟ
têet-tǎ-nee-rót-fai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Кога тргнува следниот воз за Берлин? รถ----------------------------------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------------------------------́
+
Кога тргнува следниот воз за Париз? รถ-------------------------------- ค--- / ค-?
r----------------------------------------------------------------́
+
Кога тргнува следниот воз за Лондон? รถ--------------------------------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------------------------------́
+
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? รถ------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------́
+
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? รถ----------------------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------------------́
+
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? รถ---------------------- ค--- / ค-?
r--------------------------------------------------́
+
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. ผม / ด---- ต-------------------------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------------------------́
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. ผม / ด---- ต------------------------ ค--- / ค-
p----------------------------------------------------------------́
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. ผม / ด---- ต-------------------------- ค--- / ค-
p---------------------------------------------------------------́
+
   
Кога пристигнува возот во Виена? รถ------------------- ค--- / ค- ?
r-----------------------------------------́
+
Кога пристигнува возот во Москва? รถ----------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------́
+
Кога пристигнува возот во Амстердам? รถ------------------------ ค--- / ค-?
r--------------------------------------------------́
+
   
Дали морам да се прекачувам? ผม / ด---- ต----------------- ค--- / ค-?
p----------------------------------------------------́
+
Од кој перон тргнува возот? รถ----------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------́
+
Има ли вагон за спиење во возот? รถ-------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------------́
+
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. ผม / ด---- ต------------------- ห---------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------------------------------́
+
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. ผม / ด---- ต------------------------- ค--- / ค-
p----------------------------------------------------------------́
+
Колку чини едно место во вагонот за спиење? ที----------------------- ค--- / ค-?
t------------------------------------------------́
+