македонски » тајландски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [สามสิบห้า]
sǎm-sìp′-hâ

ที่สนามบิน
têet-nam-bin′

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [สามสิบห้า]
sǎm-sìp′-hâ

ที่สนามบิน
têet-nam-bin′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. ผม / ด---- ข-------------------- ค--- / ค-
p---------------------------------------------------------------′
Дали е тоа е директен лет? นี----------------------------- ค--- / ค-?
n--------------------------------------------------------------′
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. ขอ--------------------------------- ค--- / ค-
k----------------------------------------------------------------------′
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. ผม / ด---- ข------------- ค--- / ค-
p-- / d------ · k-- y--- y-- g--- j--- · k--- / ká
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. ผม / ด---- ข------------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------------′
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. ผม / ด---- ข-------------- ค--- / ค-
p--------------------------------------------------′
   
Кога оди следната машина за Рим? เท------------ เ------------------- ค--- / ค-?
t---------------------------------------------------------------′
Дали има уште две слободни места? ยั---------------------- ค--- / ค-?
y-----------------------------------------------------′
Не, имаме само уште едно слободно место. ไม-------------------------------------- ค--- / ค-
m-----------------------------------------------------------------------′
   
Кога слетуваме? เร------------- ค--- / ค-?
r--------------------------------------′
Кога ќе сме таму? เร-------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------------′
Кога има автобус до центарот на градот? รถ------------------------ ค--- / ค-?
r--------------------------------------------------------′
   
Ова е вашиот куфер? นี--------------------------- ค--- / ค-?
n----------------------------------------------------------------′
Ова е вашата ташна? นี----------------------- ค--- / ค-?
n----------------------------------------------------------′
Ова е вашиот багаж? นี--------------------------- ค--- / ค-?
n----------------------------------------------------------------′
   
Колку багаж можам да земам со себе? ผม / ด---- ส-------------------------------- ค--- / ค-?
p--------------------------------------------------------------------------------------------′
Дваесет килограми. ยี------------
y----------------------′
Што, само дваесет килограми? อะ---- แ----------------------- ค--- / ค-?
a--------------------------------------------------------------′