македонски » тајландски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [สามสิบหก]
sǎm-sìp′-hòk′

การขนส่งมวลชน
gan-kǒn′-sòng′-muan-chon′

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [สามสิบหก]
sǎm-sìp′-hòk′

การขนส่งมวลชน
gan-kǒn′-sòng′-muan-chon′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Каде е автобуската станица? ป้-------------------- ค--- / ค-?
b--------------------------------------------------′
Кој автобус вози во центарот? รถ--------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------------′
Која линија морам да ја земам? ผม / ด---- ต----------- ค--- / ค-?
p----------------------------------------------------′
   
Дали морам да се прекачувам? ผม / ด---- ต----------- ค--- / ค-?
p-----------------------------------------------------′
Каде морам да се прекачам? ผม / ด---- ต-------------- ค--- / ค-?
p----------------------------------------------------------′
Колку чини еден возен билет? ตั-------------- ค--- / ค-?
d--------------------------------------′
   
Колку автобуски станици има до центарот? กี----------------------- ค--- / ค-?
g----------------------------------------------------′
Овде морате да се симнете. คุ--------------- ค--- / ค--
k---------------------------------------------′
Морате да се симнете позади. คุ--------------- ค--- / ค--
k------------------------------------------′
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. อี------------------------- ค--- / ค-
e-------------------------------------------------------------------′
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. อี-------------------------- ค--- / ค-
e---------------------------------------------------------------------′
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. อี----------------------------- ค--- / ค-
e------------------------------------------------------------------′
   
Кога вози последното метро? รถ---------------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------------------------′
Кога вози последниот трамвај? รถ----------------------- ค--- / ค-?
r-------------------------------------------------′
Кога вози последниот автобус? รถ------------------------ ค--- / ค-?
r------------------------------------------------′
   
Дали имате возен билет? คุ------------ ค--- / ค-?
k-------------------------------------′
Возен билет? – Не, немам. ตั--------? ไ---- ผ- / ด--------------- ค--- / ค-
d----------------------------------------------------------------------------′
Тогаш морате да платите казна. งั-------------------- ค--- / ค-
n----------------------------------------------′