македонски » тајландски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [สามสิบเจ็ด]
sǎm-sìp′-jèt′

ระหว่างเดินทาง
rá′-wàng-der̶n-tang

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [สามสิบเจ็ด]
sǎm-sìp′-jèt′

ระหว่างเดินทาง
rá′-wàng-der̶n-tang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Тој патува со мотор. เข-----------------
k-----------------------------------′
Тој патува со велосипед. เข-----------
k-----------------------n
Тој пешачи. เข-----
k---------n
   
Тој патува со брод. เข--------------
k------------------------′
Тој патува со чамец. เข----------
k------------------a
Тој плива. เข--------
k-------------m
   
Дали овде е опасно? ที-------------- ค--- / ค-?
t-----------------------------------′
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? กา----------------------- ค--- / ค-?
g--------------------------------------------------′
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? มั----------- ค--- / ค- ถ-------------------------?
m-----------------------------------------------------------------------n
   
Ние го погрешивме патот. เร-------
r--------------g
Ние сме на погрешен пат. เร---------
r----------------g
Ние мораме да се вратиме. เร----------------------
r----------------------------------m
   
Каде може овде да се паркира? จอ------------ ค--- / ค-?
j--------------------------------------′
Има ли овде паркиралиште? ที----------------- ค--- / ค-?
t----------------------------------------------′
Колку долго може овде да се паркира? ที--------------------- ค--- / ค-?
t----------------------------------------------------′
   
Возите ли скии? คุ--------------- / ค-?
k------------------------------------′
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? คุ------------------------------ / ค-?
k-----------------------------------------------------------------′
Може ли овде да се изнајмат скии? ที----------------------- / ค-?
t------------------------------------------------′