македонски » тајландски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [สามสิบเก้า]
sǎm-sìp′-gâo′

รถเสีย
rót′-sǐa

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [สามสิบเก้า]
sǎm-sìp′-gâo′

รถเสีย
rót′-sǐa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Каде е следната бензинска пумпа? ปั----------------- ค--- / ค-?
b------------------------------------------------′
Јас имам една дупната гума. ยา-------- / ด---- แ-- ค--- / ค-
y-------------------------------------------------′
Дали можете да го промените тркалото? เป------------------- ค--- / ค-?
b----------------------------------------------′
   
Потребни ми се неколку литра дизел. ผม / ด---- อ--------------------------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------------------------------------′
Немам повеќе бензин. ผม / ด---- ไ-------------------- ค--- / ค-
p--------------------------------------------------------------′
Имате ли резервна туба ? คุ----------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------′
   
Каде можам да телефонирам? ผม / ด---- จ------------------ ค--- / ค-?
p-----------------------------------------------------------′
Ми треба влечна служба. ผม / ด---- ต----------- ค--- / ค-
p--------------------------------------------------′
Барам една работилница. ผม / ด---- ก--------------- ค--- / ค-
p----------------------------------------------------------′
   
Се случи сообраќајна несреќа. เก------------
g---------------------------′
Каде е најблискиот телефон? ตู----------------------------- ค--- / ค-?
d----------------------------------------------------------------′
Имате ли мобилен со себе? คุ-------------------- ค--- / ค-?
k--------------------------------------------′
   
Потребна ни е помош. เร--------------------- ค--- / ค-
r---------------------------------------------′
Повикајте еден лекар! ตา--------- ค--- / ค--
d-----------------------------′
Повикајте ја полицијата! เร------------- ค--- / ค--
r-------------------------------------′
   
Вашите документи Ве молам. ขอ------------------- ค--- / ค-
k-----------------------------------------------′
Вашата возачка дозвола Ве молам. ขอ--------------------- ค--- / ค-
k-----------------------------------------------------′
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. ขอ---------------------- ค--- / ค-
k-----------------------------------------------------′