македонски » тајландски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [สี่สิบเอ็ด]
sèe-sìp′-èt′

ทิศทาง
tít′-tang

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [สี่สิบเอ็ด]
sèe-sìp′-èt′

ทิศทาง
tít′-tang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Каде е бирото за информации за туристи? สำ----------------------------- ค--- / ค-?
s---------------------------------------------------------------′
Имате ли за мене една карта на градот? คุ----------------- ผ- / ด---- ไ-- ค--- / ค-?
k------------------------------------------------------------------′
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? จอ------------------- ค--- / ค-?
j----------------------------------------------′
   
Каде е стариот дел од градот? เม-----------------?
m------------------------------′
Каде е катедралата? วิ-------------?
w---------------------------′
Каде е музејот? พิ------------------?
p---------------------------------′
   
Каде може да се купат поштенски марки? ซื-----------------?
s-----------------------------′
Каде може да се купи цвеќе? ซื-----------------?
s-------------------------------′
Каде може да се купат возни карти? ซื---------------?
s-------------------------′
   
Каде е пристаништето? ท่---------------?
t--------------------------′
Каде е пазарот? ตล------------?
d------------------------′
Каде е замокот? ปร--------------?
b---------------------------′
   
Кога започнува обиколката? กา-----------------------?
g----------------------------------′
Кога завршува обиколката? กา-----------------------?
g--------------------------------------′
Колку долго трае обиколката? กา---------------------------?
g---------------------------------------------′
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. ผม / ด---- ต---------------------------------
p--------------------------------------------------------------------------′
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. ผม / ด---- ต------------------------------------
p-----------------------------------------------------------------------------n
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. ผม / ด---- ต----------------------------------
p---------------------------------------------------------------------------------t