македонски » тајландски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [สี่สิบสอง]
sèe-sìp′-sǎwng

การเที่ยวเมือง
gan-têeo-meuang

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [สี่สิบสอง]
sèe-sìp′-sǎwng

การเที่ยวเมือง
gan-têeo-meuang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Дали пазарот е отворен во недела? ตล------------------------- ค--- / ค-?
d---------------------------------------------------------′
Дали саемот е отворен во понеделник? งา--------------------------------- ค--- / ค-?
n------------------------------------------------------------------------------′
Дали изложбата е отворена во вторник? นิ----------------------------- ค--- / ค-?
n------------------------------------------------------------------′
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? สว------------------------- ค--- / ค-?
s-------------------------------------------------------------′
Дали музејот е отворен во четврток? พิ-------------------------------- ค--- / ค-?
p-------------------------------------------------------------------------------′
Дали галеријата е отворена во петок? หอ-------------------------- ค--- / ค-?
h------------------------------------------------------------′
   
Смее ли да се фотографира? สา----------------- ค--- / ค-?
s---------------------------------------------′
Мора ли да се плати влез? ต้--------------------- ค--- / ค- ?
d-------------------------------------------------′
Колку чини влезот? ค่-------------------- ค--- / ค- ?
k-----------------------------------------------′
   
Има ли некаков попуст за групи? มี---------------------- ค--- / ค-?
m------------------------------------------------------′
Има ли некаков попуст за деца? มี------------------- ค--- / ค-?
m-------------------------------------------------′
Има ли некаков попуст за студенти? มี------------ น---------- ค--- / ค-?
m------------------------------------------------------------′
   
Каква е оваа зграда? นั--------- ค--- / ค-?
n--------------------------------′
Колку е стара оваа зграда? ตึ--------------------- ค--- / ค-?
d----------------------------------------------------′
Кој ја изградил оваа зграда? ใค------------------ ค--- / ค- ?
k--------------------------------------------------′
   
Јас се интересирам за архитектура. ผม / ด---- ส----------------
p---------------------------------------------------------------′
Јас се интересирам за уметност. ผม / ด---- ส-------------
p-----------------------------------------------′
Јас се интересирам за сликарство. ผม / ด---- ส-------------
p-----------------------------------------------′