македонски » тајландски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [สี่สิบสี่]
sèe-sìp-sèe

ไปเที่ยวกลางคืน
bhai-têeo-glang-keun

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [สี่สิบสี่]
sèe-sìp-sèe

ไปเที่ยวกลางคืน
bhai-têeo-glang-keun

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Има ли овде дискотека? ที------------------?
t--------------------------------i
Има ли овде ноќен клуб? ที-----------------?
t--------------------------i
Има ли овде кафеана? ที------------?
t---------------------i
   
Што има вечерва во театар? เย-----------------------------------?
y-----------------------------------------------------------g
Што има вечерва во кино? เย------------------------------------?
y-------------------------------------------------------g
Што има вечерва на телевизија? เย-------------------------?
y------------------------------------g
   
Има ли уште билети за театар? ยั---------------------------- / ค-?
y--------------------------------------------------́
Има ли уште билети за кино? ยั---------------------------- / ค-?
y-----------------------------------------------́
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ยั------------------------------ / ค-?
y----------------------------------------------------́
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ผม / ด---- ต---------------------
p------------------------------------------------t
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ผม / ด---- ต---------------------
p-----------------------------------------------------g
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ผม / ด---- ต---------------------
p----------------------------------------------t
   
Можете ли да ми препорачате нешто? คุ---------- ผ- / ด---- ห----------?
k------------------------------------------------i
Кога започнува претставата? กา-----------------?
g---------------------------i
Можете ли да ми обезбедите една карта? คุ---------------- ผ- / ด----------?
k-------------------------------------------------i
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? แถ------------------?
t----------------------------i
Има ли овде во близината тениско игралиште? แถ-------------------?
t--------------------------------i
Има ли овде во близината затворен базен? แถ------------------------?
t-----------------------------------------i