македонски » тајландски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [สี่สิบเจ็ด]
sèe-sìp′-jèt′

การเตรียมตัวเดินทาง
gan-dhriam-dhua-der̶n-tang

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [สี่สิบเจ็ด]
sèe-sìp′-jèt′

การเตรียมตัวเดินทาง
gan-dhriam-dhua-der̶n-tang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! คุ- ต------------------------
k-----------------------------------------------o
Не смееш ништо да заборавиш! อย------------
a------------------------′
Потребен ти е еден голем куфер! คุ- ต--------------------
k------------------------------------------′
   
Немој да го заборавиш пасошот! อย----------------------
a--------------------------------------′
Немој да го заборавиш авионскиот билет! อย----------------------
a-----------------------------------′
Немој да ги заборавиш патничките чекови! อย-------------------
a---------------------------------′
   
Земи крема за сончање со себе. เอ-------------------
a-----------------------------------′
Земи ги очилата за сонце со себе. เอ-------------------
a----------------------------------′
Земи го шеширот за сонце со себе. เอ-------------------
a-----------------------------------′
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? คุ- จ----------------------?
k-----------------------------------------------′
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? คุ- จ-----------------------------?
k-------------------------------------------------------′
Сакаш ли да земеш чадор со себе? คุ- จ----------------?
k-------------------------------------′
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. อย----------- เ----------------
a--------------------------------------------------′
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. อย---------- เ--------- เ---------
a-------------------------------------------------------′
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. อย----------- เ-----------------------
a--------------------------------------------------------------′
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. คุ- ต------------- ร-----------------------
k--------------------------------------------------------------------t
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. คุ- ต----------------- ส-------------------
k------------------------------------------------------------------------′
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. คุ- ต--------- แ------------------
k----------------------------------------------------------′