македонски » тајландски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ห้า]
hâ

ประเทศและภาษา
bhrà′-tâyt-lǽ′-pa-sǎ

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ห้า]
hâ

ประเทศและภาษา
bhrà′-tâyt-lǽ′-pa-sǎ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Џон е од Лондон. จอ--------------
j--------------------n
Лондон се наоѓа во Англија. ลอ----------------------
l----------------------------------------------′
Тој зборува англиски. เข--------------
k----------------------------′
   
Марија е од Мадрид. มา---------------
m-----------------------′
Мадрид се наоѓа во Шпанија. แม--------------------
m----------------------------------------------n
Таа зборува шпански. เธ------------
t----------------------n
   
Петар и Марта се од Берлин. ปี----------------------------
b--------------------------------------′
Берлин се наоѓа во Германија. เบ-------------------------
b---------------------------------------------′
Зборувате ли вие двајцата германски? เธ------------------------------?
t----------------------------------------------------------′
   
Лондон е главен град. ลอ-----------------
l---------------------------g
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. แม------------------------------
m------------------------------------------------g
Главните градови се големи и бучни. เม------- ใ--------------
m-----------------------------------′
   
Франција се наоѓа во Европа. ปร---------------------------
b----------------------------------------------------------------p
Египет се наоѓа во Африка. ปร----------------------------
b--------------------------------------------------------a
Јапонија се наоѓа во Азија. ปร---------------------------
b--------------------------------------------------------a
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ปร--------------------------------
b------------------------------------------------------------------a
Панама се наоѓа во Средна Америка. ปร-------------------------------
b--------------------------------------------------------------------g
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ปร------------------------------
b------------------------------------------------------------------------′