македонски » тајландски   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [ห้าสิบเจ็ด]
hâ-sìp′-jèt′

พบหมอ
póp′-mǎw

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [ห้าสิบเจ็ด]
hâ-sìp′-jèt′

พบหมอ
póp′-mǎw

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Јас имам еден термин кај лекар. ผม / ด---- ม-------------
p------------------------------------------w
Терминот е во десет часот. ผม / ด---- ม----------------
p------------------------------------------------a
Како е вашето име? คุ--------- ค--- / ค-?
k------------------------------′
   
Седнете во чекалната Ве молам . กร---------------
g------------------------------g
Лекарот ќе дојде веднаш. คุ------------------
k---------------------------------a
Каде сте осигурани? คุ---------------------?
k------------------------------------------------′
   
Што можам да сторам за вас? ผม / ด---- จ------------------?
p-------------------------------------------------------′
Имате ли болки? คุ-------------- ค--- / ค-?
k--------------------------------------′
Каде ве боли? เจ-------- ค--- / ค-?
j-----------------------------′
   
Секогаш имам болки во грбот. ผม / ด---- ป---------------
p-----------------------------------------------′
Често имам главоболки. ผม / ด---- ป---------
p---------------------------------y
Понекогаш имам болки во стомакот. ผม / ด---- ป------------------
p------------------------------------------------′
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. ถอ--------- ค--- / ค---
t--------------------------′
Легнете на лежалката, Ве молам. นอ------------ ค--- / ค--
n----------------------------------′
Крвниот притисок е во ред. คว--------------
k------------------------------′
   
Ќе ви дадам една инекција. ผม / ด---- จ------------
p------------------------------------------′
Ќе ви дадам таблети. ผม / ด---- จ---------
p-----------------------------------′
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. ผม / ด---- จ--------------------------------------
p----------------------------------------------------------------------------------a