македонски » тајландски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [ห้าสิบแปด]
hâ-sìp′-bhæ̀t

อวัยวะ
à′-wai′-yá′-wá′

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [ห้าสิบแปด]
hâ-sìp′-bhæ̀t

อวัยวะ
à′-wai′-yá′-wá′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Јас цртам човек. ผม / ด---- ว-----------
p------------------------------------i
Најпрво главата. เร---------------
r--------------------------n
Човекот носи еден шешир. ผู-----------
p-------------------k
   
Косата не му се гледа. มอ--------------
m---------------------------′
Ушите исто така не му се гледаат. มอ--------------
m---------------------------′
Грбот исто така не му се гледа. มอ----------------
m-----------------------------′
   
Ги цртам очите и устата. ผม / ด---- ก---------------
p----------------------------------------------k
Човекот танцува и се смее. ผู------------------------------
p--------------------------------------------------------′
Човекот има долг нос. ผู------------------
p---------------------------------o
   
Тој во рацете носи еден стап. เข---------------------------
k----------------------------------------------------′
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. เข--------------------------------
k------------------------------------------------------------′
Зима е и студено е. มั------------------------
m---------------------------------------′
   
Рацете се силни. แข--------
k--------------g
Нозете исто така се силни. ขา-------------
k-------------------------′
Човекот е од снег. ผู--------------------
p----------------------------------------′
   
Тој не носи панталони и мантил. เข-------------------------
k--------------------------------------------′
Но човекот не се смрзнува. แต-----------------
d------------------------------′
Тоа е снешко. เข--------------
k-----------------------------′