македонски » тајландски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ห้าสิบเก้า]
hâ-sìp′-gâo′

ที่ทำการไปรษณีย์
têe-tam′-gan-bhrai′-sà′-nee

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ห้าสิบเก้า]
hâ-sìp′-gâo′

ที่ทำการไปรษณีย์
têe-tam′-gan-bhrai′-sà′-nee

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Каде е најблиската пошта? ที-------------------------------------?
t-----------------------------------------------------------------------′
Далеку ли е до најблиската пошта? ที---------------------------------?
t---------------------------------------------------------------′
Каде е најблиското поштенско сандаче? ตู--------------------------------?
d---------------------------------------------------------------′
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ผม / ด---- ต------------ 2,3 ด--
p-------------------------------------------g
За една картичка и едно писмо. สำ--------- แ--------
s------------------------------i
Колку чини поштарината за Америка? ค่-------------------------------?
k---------------------------------------------------------------′
   
Колку е тежок пакетот? พั-------------?
p--------------------------′
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ผม / ด---- ส----------------------?
p---------------------------------------------------------′
Колку долго трае, додека да пристигне? ใช---------------------------------?
c-------------------------------------------------------------------′
   
Каде можам да телефонирам? ผม / ด---- โ----------------?
p------------------------------------------′
Каде е следната телефонска говорница? ตู--------------------------------?
d---------------------------------------------------------′
Имате ли телефонски картички? คุ------------------ ค--- / ค-?
k-----------------------------------------′
   
Имате ли телефонски именик? คุ------------------ ค--- / ค-?
k--------------------------------------------′
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? คุ-------------------------------------?
k----------------------------------------------------------------------′
Само момент, да проверам. รอ------- ข--------- ค--- / ค-
r---------------------------------------------′
   
Линијата е секогаш зафатена. สา----------------
s-----------------------------a
Кој број го биравте? คุ-------------?
k-----------------------′
Најпрво морате да изберете нула. คุ----------------
k-----------------------------n