македонски » тајландски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [หก]
hòk

อ่านและเขียน
àn-lǽ-kǐan

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [หก]
hòk

อ่านและเขียน
àn-lǽ-kǐan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Јас читам. ผม / ด---- อ---
p----------------n
Јас читам една буква. ผม / ด---- อ-----------
p-------------------------------n
Јас читам еден збор. ผม / ด---- อ----------
p-------------------------p
   
Јас читам една реченица. ผม / ด---- อ---------
p---------------------------k
Јас читам едно писмо. ผม / ด---- อ---------
p--------------------------i
Јас читам една книга. ผม / ด---- อ----------
p---------------------------u
   
Јас читам. ผม- / ด----- อ---
p----------------n
Ти читаш. คุ-----
k------n
Тој чита. เข-----
k------n
   
Јас пишувам. ผม------ / ด----------
p------------------------n
Јас пишувам една буква. ผม- / ด----- เ------------
p---------------------------------n
Јас пишувам еден збор. ผม- / ด----- เ-----------
p---------------------------p
   
Јас пишувам една реченица. ผม- / ด----- เ----------
p-----------------------------k
Јас пишувам едно писмо. ผม- / ด----- เ----------
p----------------------------i
Јас пишувам една книга. ผม- / ด----- เ-----------
p-----------------------------u
   
Јас пишувам. ผม- / ด----- เ----
p------------------n
Ти пишуваш. คุ- เ----
k--------n
Тој пишува. เข------
k--------n