македонски » тајландски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [หกสิบห้า]hòk-sìp-hâ

+ การปฏิเสธ 2gan-bhà-dhì-sàyt

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [หกสิบห้า]
hòk-sìp-hâ

การปฏิเสธ 2
gan-bhà-dhì-sàyt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Скап ли е прстенот? แห------------- ค--- / ค-?
w--------------------------------́
+
Не, тој чини само сто евра. ไม----- / ค- แ----------------- ๑--/100 ย---
m-----------------------------------------------------h
+
Но јас имам само педесет. แต- ผ- / ด---- ม---- ๕-/50 เ------- ค--- / ค-
d------------------------------------------------------́
+
   
Готов / готова ли си веќе? คุ----------------?
k---------------------------i
+
Не, сеуште не сум. ไม- ย---------- ค--- / ค-
m-------------------------------́
+
Но веднаш ќе бидам готов / готова. แต------------------ ค--- / ค-
d-------------------------------------́
+
   
Сакаш ли уште супа? คุ------------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------́
+
Не, не сакам повеќе. ไม- ผ- / ด----------------------- ค--- / ค-
m---------------------------------------------------------́
+
Но сакам уште еден сладолед. แต----------------- ค--- / ค--
d-----------------------------------------̂
+
   
Живееш ли веќе долго овде? คุ------------------------------ ค--- / ค-?
k--------------------------------------------------------́
+
Не, штотуку еден месец. ไม- ค--- / ค-- เ--------------
m-------------------------------o
+
Но познавам веќе многу луѓе. แต- ผ- / ด---- ร---------------
d-----------------------------------------o
+
   
Патуваш ли утре накај дома? คุ------------------------------ ค--- / ค- ?
k-------------------------------------------------------------́
+
Не, дури за викендот. ไม- ค--- / ค- จ-------------------
m---------------------------------------------a
+
Но се враќам веќе во недела. แต----------- ผ- / ด---- จ-------------- ค--- / ค-
d--- w-- a----- · p-- / d------ · j- g--- m-- l--- l- · k--- / ká
+
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? ลู--------------------------------- ค--- / ค-?
l------------------------------------------------------------------́
+
Не, таа е штотуку седумнаесет. ไม---- ค--- / ค-- ล---- / ด---- เ-------- 17 ป-
m-----------------------------------------------------------e
+
Но таа веќе има дечко. แต---------------
d------------------------́
+