македонски » тајландски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

+ 66 [หกสิบหก]hòk-sìp-hòk

+ สรรพนามแสดงความเป็นเจ้าของ 1sàp-nam-sæ̀t-ngók-wam-bhen-jâo-kǎwng

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [หกสิบหก]
hòk-sìp-hòk

สรรพนามแสดงความเป็นเจ้าของ 1
sàp-nam-sæ̀t-ngók-wam-bhen-jâo-kǎwng

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
јас – мој ผม / ด---- – ข---- / ข-------
p-----------------------------------------n
+
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. ผม / ด---- ห------ ข---- / ข------- ไ----
p---------------------------------------------------------------p
+
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. ผม / ด---- ห------- ข---- / ข------------
p------------------------------------------------------------------p
+
   
ти – твој คุ-- ข-----
k--------------n
+
Го најде ли твојот / својот клуч? คุ- ห------ ข-----------?
k------------------------------------i
+
Го најде ли твојот / својот возен билет? คุ--------- ข----- เ-----?
k---------------------------------------i
+
   
тој – негов เข- – ข-----
k--------------o
+
Знаеш ли каде е неговиот клуч? คุ--------------------------------?
k---------------------------------------------------------i
+
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? คุ---------------------------------?
k-------------------------------------------------------------i
+
   
таа – нејзин เธ- – ข-----
t--------------̶
+
Нејзините пари ги нема. เง-----------
n---------------------i
+
А и нејзината кредитна картичка ја нема. แล--------------------------
l--------------------------------------------y
+
   
ние – наш เร- – ข-----
r------------o
+
Нашиот дедо е болен. คุ---- / ค---- ข------------
k-----------------------------------------i
+
Нашата баба е здрава. คุ---- / ค----- ข-------------
k-----------------------------------------e
+
   
вие – ваш คุ- / ห-- – ข-----
k-------------------o
+
Деца, каде е вашиот татко? เด-- ๆ ค---------------------?
d---------------------------------------------i
+
Деца, каде е вашата мајка? เด-- ๆ ค---------------------?
d--------------------------------------------i
+