македонски » тајландски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [หกสิบเก้า]
hòk′-sìp′-gâo′

ต้องการ-อยาก
dhâwng-gan-à′-yâk

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [หกสิบเก้า]
hòk′-sìp′-gâo′

ต้องการ-อยาก
dhâwng-gan-à′-yâk

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Ми треба кревет. ผม / ด---- ต-----------
p----------------------------------g
Сакам да спијам. ผม / ด---- อ------
p-----------------------------n
Има ли овде кревет? ที--------------?
t------------------------′
   
Ми треба лампа. ผม / ด---- ต-----------
p------------------------------------′
Сакам да читам. ผม / ด---- อ--------------
p----------------------------------------u
Има ли овде една лампа? ที--------------?
t--------------------------′
   
Ми треба телефон. ผม / ด---- ต--------------
p-------------------------------------′
Сакам да телефонирам. ผม / ด---- อ-----------
p----------------------------------′
Има ли овде телефон? ที-----------------?
t---------------------------′
   
Ми треба камера. ผม / ด---- ต------------------
p----------------------------------------------p
Сакам да фотографирам. ผม / ด---- อ----------
p-----------------------------------p
Има ли овде камера? ที---------------------?
t-------------------------------------′
   
Ми треба компјутер. ผม / ด---- ต-----------------
p-------------------------------------------̶
Сакам да испратам една E-mail порака. ผม / ด---- อ------------
p--------------------------------------y
Има ли овде компјутер? ที--------------------?
t---------------------------------′
   
Ми треба пенкало. ผม / ด---- ต------------------
p------------------------------------------------n
Сакам да напишам нешто. ผม / ด---- อ-----------------
p---------------------------------------------y
Има ли овде лист хартија и пенкало? ที-----------------------?
t------------------------------------------′