македонски » тајландски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [เจ็ดสิบสอง]
jèt′-sìp′-sǎwng

ต้อง
dhâwng′

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [เจ็ดสิบสอง]
jèt′-sìp′-sǎwng

ต้อง
dhâwng′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
мора ต้--
d------′
Морам да го испратам писмото. ผม / ด---- ต------------
p-----------------------------------------i
Морам да го платам хотелот. ผม / ด---- ต----------------
p-----------------------------------------m
   
Мораш да станеш рано. คุ----------------
k-----------------------------o
Мораш да работиш многу. คุ--------------
k---------------------------′
Мораш да бидеш точен. คุ------------
k--------------------------a
   
Тој мора да наполни бензин. เข---------------
k----------------------------′
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. เข-----------
k-----------------------′
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. เข-----------
k-----------------------′
   
Таа мора да пазарува. เธ------------
t----------------------g
Таа мора да го чисти станот. เธ---------------- อ---------
t--------------------------------------------′
Таа мора да ги пере алиштата. เธ----------------
t--------------------------̂
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. สั---------------------
s--------------------------------------n
Ние мораме веднаш да одиме на работа. สั------------------
s--------------------------------------n
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. สั------------------
s-------------------------------------w
   
Вие морате да го чекате автобусот. พว---- ต-----------
p------------------------------y
Вие морате да го чекате возот. พว---- ต---------
p-------------------------------′
Вие морате да го чекате таксито. พว---- ต--------------
p-------------------------------------e