македонски » тајландски   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [เจ็ดสิบห้า]
jèt′-sìp′-hâ

เหตุผลบางประการ
hǎy-dhòo′-pǒn′-bang-bhrà′-gan

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [เจ็ดสิบห้า]
jèt′-sìp′-hâ

เหตุผลบางประการ
hǎy-dhòo′-pǒn′-bang-bhrà′-gan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Зошто не доаѓате? ทำ---------- ค--- / ค-?
t----------------------------------′
Времето е лошо. อา---------
a-------------k
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. ผม / ด---- ไ--------------------
p-----------------------------------------------k
   
Зошто тој не доаѓа? ทำ------------- ค--- / ค-?
t------------------------------------------′
Тој не е поканет. เข--------------
k----------------------------n
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. เข---------------------------
k--------------------------------------------------n
   
Зошто ти не доаѓаш? ทำ---------- ค--- / ค-?
t----------------------------------′
Јас немам време. ผม / ด---- ไ--------
p--------------------------------a
Јас не доаѓам, бидејки немам време. ผม / ด---- ไ------------------
p------------------------------------------------a
   
Зошто не останеш? ทำ------------------ ค--- / ค-?
t---------------------------------------------------′
Морам уште да работам. ผม / ด---- ย----------- ค--- / ค-
p---------------------------------------------------′
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. ผม / ด---- ไ-------------------------- ค--- / ค-
p-------------------------------------------------------------------------------′
   
Зошто веќе си одите? ทำ---------------- ค--- / ค-?
t----------------------------------------------′
Јас сум уморен / уморна. ผม / ด---- ง--- ค--- / ค-
p-----------------------------------′
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. ผม / ด---- จ-------- ผ- / ด---- ง------- ค--- / ค-
p----------------------------------------------------------------------------′
   
Зошто веќе заминувате? ทำ---------------- ค--- / ค-?
t----------------------------------------------′
Доцна е веќе. ดึ----- ค--- / ค-
d---------------------′
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. ผม / ด---- จ--------------- ค--- / ค-
p---------------------------------------------------------′