македонски » тајландски   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [เจ็ดสิบเก้า]
jèt′-sìp′-gâo′

คำคุณศัพท์ 2
kam′-koon′-ná′-sàp′

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [เจ็ดสิบเก้า]
jèt′-sìp′-gâo′

คำคุณศัพท์ 2
kam′-koon′-ná′-sàp′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Облечена сум во син фустан. ดิ--------------
d--------------------------------́
Облечена сум во црвен фустан. ดิ--------------
d---------------------------------g
Облечена сум во зелен фустан. ดิ----------------
d----------------------------------o
   
Јас купувам една црна ташна. ผม / ด---- ซ-----------------
p------------------------------------------------′
Јас купувам една кафеава ташна. ผม / ด---- ซ---------------------
p-----------------------------------------------------n
Јас купувам една бела ташна. ผม / ด---- ซ------------------
p------------------------------------------------o
   
Ми треба нова кола. ผม / ด---- ต---------------
p--------------------------------------------′
Ми треба брза кола. ผม / ด---- ต-------------------
p-----------------------------------------------------g
Ми треба удобна кола. ผม / ด---- ต-------------------
p------------------------------------------------------i
   
Таму горе живее една стара жена. ผู-----------------------
p-----------------------------------------------′
Таму горе живее една дебела жена. ผู------------------------
p-------------------------------------------′
Таму долу живее една радознала жена. ผู-------------------------------------
p--------------------------------------------------------------------g
   
Нашите гости беа фини луѓе. แข-----------------
k------------------------------g
Нашите гости беа учтиви луѓе. แข------------------
k------------------------------------p
Нашите гости беа интересни луѓе. แข--------------------
k----------------------------------------′
   
Јас имам мили деца. ผม / ด---- ม-------------
p----------------------------------------′
Но соседите имаат дрски деца. แต------------------
d-----------------------------′
Дали Вашите деца се мирни? ลู- ๆ------------------- ค--- / ค-?
l--------------------------------------------------------′