македонски » тајландски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [แปดสิบหก]
bhæ̀t-sìp′-hòk′

คำถาม – อดีตกาล 2
kam′-tǎm-à′-dèet-gan

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [แปดสิบหก]
bhæ̀t-sìp′-hòk′

คำถาม – อดีตกาล 2
kam′-tǎm-à′-dèet-gan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Која вратоврска ја носеше? คุ--------------------?
k--------------------------------------′
Кој автомобил го купи? คุ----------------?
k-------------------------------′
За кој весник се претплати? คุ--------------------------?
k--------------------------------------------------′
   
Кого видовте? คุ-----------?
k---------------------′
Кого сретнавте? คุ---------?
k---------------------′
Кого препознавте? คุ----------------------?
k------------------------------------------′
   
Кога станавте? คุ--------------?
k-------------------------g
Кога започнавте? คุ--------------------?
k----------------------------------′
Кога престанавте? คุ--------------------?
k--------------------------------------′
   
Зошто се разбудивте? ทำ---------------?
t---------------------------------n
Зошто станавте наставник? ทำ---------------?
t--------------------------------o
Зошто земавте такси? ทำ---------------------?
t---------------------------------------------e
   
Од каде дојдовте? คุ------------?
k----------------------′
Накаде отидовте? คุ--------?
k------------------a
Каде бевте? คุ---------------?
k--------------------------------a
   
Кому му помогна? คุ------------?
k--------------------------a
Кому му пиша? คุ-----------------?
k-- k--- t---- k--i
Кому му одговори? คุ----------?
k----------------------′