македонски » тајландски   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [แปดสิบเจ็ด]
bhæ̀t-sìp′-jèt′

อดีตกาล ของกริยาช่วย 1
à′-dèet-gan-kǎwng-grì′-ya-chûay′

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [แปดสิบเจ็ด]
bhæ̀t-sìp′-jèt′

อดีตกาล ของกริยาช่วย 1
à′-dèet-gan-kǎwng-grì′-ya-chûay′

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. เร----------------
r---------------------------------′
Ние моравме да го расчистиме станот. เร--------------------------
r------------------------------------------′
Ние моравме да ги измиеме садовите. เร------------
r--------------------n
   
Моравте ли да ја платите сметката? พว----------------------------?
p----------------------------------------------′
Моравте ли да платите влез? พว-------------------------------------?
p--------------------------------------------------------------′
Моравте ли да платите казна? พว--------------------------------?
p----------------------------------------------------′
   
Кој мораше да се поздрави? ใค-------------?
k------------------------′
Кој мораше да си оди рано дома? ใค-----------------?
k-----------------------------n
Кој мораше да го земе возот? ใค-------------?
k-----------------------------′
   
Ние не сакавме да останеме долго. เร---------------
r------------------------------n
Ние не сакавме да пиеме ништо. เร----------------
r--------------------------------′
Ние не сакавме да пречиме. เร-------------
r----------------------------n
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. ตอ----- ผ- / ด---- แ--------------
d------- p-- / d------ · k-- y--- t--------p
Јас сакав да нарачам едно такси. ผม / ด---- แ---------------------
p------------------------------------------------e
Јас имено сакав да патувам дома. ที----- ผ- / ด---- อ----------------
t------------------------------------------------------------n
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. ผม / ด---- ค----- ค---------.ห------------
p----------------------------------------------------------------------′
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. ผม / ด---- ค----- ค-- อ------------------
p-----------------------------------------------------------------n
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. ผม / ด---- ค----- ค-- อ-------------
p---------------------------------------------------------̂