македонски » тајландски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [เก้าสิบห้า]
gâo′-sìp′-hâ

คำสันธาน 2
kam′-sǎn′-tan

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [เก้าสิบห้า]
gâo′-sìp′-hâ

คำสันธาน 2
kam′-sǎn′-tan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Од кога таа не работи повеќе? เธ-----------------------?
t------------------------------------------′
Од нејзината венчавка? ตั-------------------?
d---------------------------------u
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. ใช- เ---------------- ต----------------
c------------------------------------------------------------------n
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. ตั--------------- เ--------------------
d---- d--- t-- d----- n---- · t-- m-- t-- n---- è-- l--e
Откако се познаваат, тие се среќни. ตั-------------------- พ----------------
d------------------------------------------------------------------------′
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. ตั---------------- พ---------------------
d-----------------------------------------------------------------------------y
   
Кога таа телефонира? เธ---------------?
t------------------------′
За време на возењето? ขณ----------?
k------------------------u
Да, додека вози автомобил. ใช- ข-------------
c------------------------------------′
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. เธ-----------------------
t--------------------------------------------′
Таа гледа телевизија, додека пегла. เธ--------------------------
t----------------------------------------------̂
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. เธ----------------------
t----------------------------------------------n
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. ผม / ด---- ม---------------- ถ-- ผ- / ด-------------
p------------------------------------------------------------------------------------n
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. ผม / ด---- ไ--------------- ถ----------------
p-------------------------------------------------------------------------------′
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. ผม / ด---- ไ----------------- ต----- ผ- / ด---- เ-------
p-----------------------------------------------------------------------------------------′
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. เร-------------- ถ------
r------------------------------------------′
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. เร---------------- ถ-----------------
r------------------------------------------------------------e
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. ถ้--------------------- เ----------------
t-----------------------------------------------------------o