македонски » тигриња   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ዕስራንሽዱሽተን]
26 [‘isiranishidushiteni]

ኣብ ተፈጥሮ
abi tefet’iro

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ዕስራንሽዱሽተን]
26 [‘isiranishidushiteni]

ኣብ ተፈጥሮ
abi tefet’iro

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Ја гледаш ли кулата таму? እቲ ግ-- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- g----- a---- t------- d- a-----/h--?
Ја гледаш ли планината таму? እቲ ጎ- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- g--- a---- t------- d- a-----/h--?
Го гледаш ли селото таму? እቲ ቁ-- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- k------- a---- t------- d- a-----/h--?
   
Ја гледаш ли реката таму? እቲ ፈ-- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- f----- a---- t------- d- a-----/h--?
Го гледаш ли мостот таму? እቲ ድ--- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- d------- a---- t------- d- a-----/h--?
Го гледаш ли езерото таму? እቲ ቀ-- ኣ-- ት--- ዶ ኣ--/ኺ?
i-- k------ a---- t------- d- a-----/h--?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. እታ ጭ- እ-- ደ- ኢ----
i-- c----- i---- d--- ī------።
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. እቲ ገ-- እ-- ደ- ኢ---
i-- g----- i---- d--- ī----።
Тој камен овде, ми се допаѓа. እቲ እ-- እ-- ደ- ኢ---
i-- i---- i---- d--- ī----።
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. እቲ ፓ-- እ- ደ- ኢ---
i-- p----- i-- d--- ī----።
Таа градина таму, ми се допаѓа. እቲ ጀ--- እ- ደ- ኢ---
i-- j------- i-- d--- ī----።
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. እቲ ዕ--- እ- ደ- ኢ---
i-- ‘------- i-- d--- ī----።
   
Мислам дека ова е убаво. ኣዝ- ጽ-- ረ----
a---- t--------- r--------።
Мислам дека ова е интересно. ኣዝ- ማ-- እ- ረ----
a---- m------ i-- r--------።
Мислам дека ова е прекрасно. ኣዝ- ጽ-- ረ----
a---- t--------- r--------።
   
Мислам дека ова е грдо. ኣዝ- ክ-- ረ----
a---- k----- r--------።
Мислам дека ова е досадно. ኣሰ--- ኮ-- ዝ----
a--------- k----- z--------።
Мислам дека ова е ужасно. ዘስ---- ረ----
z------------- r--------።