македонски » тигриња   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [ሰለስተ]3 [selesite]

+ ምልላይ(ምፍላጥ)mililayi(mifilat’i)

3 [три]

Запознавање

-

3 [ሰለስተ]
3 [selesite]

ምልላይ(ምፍላጥ)
mililayi(mifilat’i)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Здраво! ሰላ-- ሃ--
s------ h----i
+
Добар ден! ከመ- ዊ-----
k----- w---------!
+
Како си? ከመ- ከ?
k----- k-?
+
   
Доаѓате ли од Европа? ካብ ኤ--- ዲ-- መ---?
k--- ē------- d------ m----------?
+
Доаѓате ли од Америка? ካብ ኣ--- ዲ-- መ---?
k--- a------ d------ m----------?
+
Доаѓате ли од Азија? ካብ ኤ-- ዲ-- መ---?
k--- ē---- d------ m----------?
+
   
Во кој хотел живеете? ኣበ--- ሆ-- ኢ-- ት--- ?
a-------- h----- ī----- t---------- ?
+
Колку долго сте веќе овде? ኣብ- ክ--- ጌ---?
a---- k------- g-------?
+
Колку долго останувате? ንኽ--- ክ---- ኢ--?
n---------- k------------ ī-----?
+
   
Ви се допаѓа ли овде? ደስ ኢ--- ዶ ኣ--?
d--- ī------ d- a----?
+
Дали сте овде на одмор? ኣብ---- ዕ--- ት---?
a----------- ‘------- t-------?
+
Посетете ме! ንዓ- ብ--- እ---
n----- b---------- i----!
+
   
Еве ја мојата адреса. እዚ ኣ---- እ--
i-- a--------- i--።
+
Ќе се видиме ли утре? ጽባ- ክ---- ዲ-?
t-------- k---------- d---?
+
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. ይቕ--- ሓ- መ-- ገ-- ኣ---
y---------- h---- m----- g----- a-----።
+
   
Чао! ቻው-
c----!
+
Довидување! ኣብ ክ--- ር--- ( ድ-- ኩ-)!
a-- k------- r------- ( d------ k---)!
+
До наскоро! ክሳ- ድ---
k----- d------!
+