македонски » тигриња   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [ሰላሳንኣርባዕተ]
34 [selasani’ariba‘ite]

ኣብ ባቡር
abi baburi

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [ሰላሳንኣርባዕተ]
34 [selasani’ariba‘ite]

ኣብ ባቡር
abi baburi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Дали ова е возот за Берлин? እዛ ባ-- ና- በ--- ድ-?
i-- b----- n--- b------- d---?
Кога тргнува возот? እዛ ባ-- መ-- ድ- ት---?
i-- b----- m----- d--- t-------?
Кога пристигнува возот во Берлин? እታ ባ-- መ-- ድ- ኣ- በ--- ት--?
i-- b----- m----- d--- a-- b------- t-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? ይቕ--- ክ--- ዶ?
y---------- k-------- d-?
Мислам дека ова е моето место. ከም- ዝ---- እ- ቦ-- እ--
k----- z--------- i-- b----- i--።
Мислам дека Вие седите на моето место. ከም- ዝ---- ኣ- ቦ-- ኮ- ኢ--- ኣ----
k----- z--------- a-- b----- k--- ī------ a-------።
   
Каде е вагонот за спиење? እቲ መ--- ክ-- ኣ-- ድ- ዘ-?
i-- m-------- k----- a---- d--- z---?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. እቲ መ---- ክ-- ኣ- መ---- ባ-- ኣ--
i-- m--------- k----- a-- m------------ b----- a--።
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. እቲ ና- ም-- ክ-- ከ ኣ-- ድ- ዘ-? - ኣ- መ-----
i-- n--- m----- k----- k- a---- d--- z---? - a-- m---------።
   
Можам ли да спијам долу? ኣብ ታ-- ክ--- እ--- ዲ-?
a-- t------ k-------- i------- d---?
Можам ли да спијам во средината? ኣብ ማ--- ክ--- እ--- ዲ-?
a-- m------- k-------- i------- d---?
Можам ли да спијам горе? ኣብ ላ-- ክ--- እ--- ዲ-?
a-- l----- k-------- i------- d---?
   
Кога ќе бидеме на границата? መዓ- ኢ- ኣ- ዶ- ን--- ?
m----- ī-- a-- d--- n---------- ?
Колку долго трае патувањето до Берлин? ናብ በ--- ክ--- ዝ---?
n--- b------- k------- z-------?
Дали возот доцни? እጥ- ባ-- ደ--- ዲ- ?
i----- b----- d------- d--- ?
   
Имате ли нешто за читање? ገለ ዘ--- ኣ--- ዶ?
g--- z------- a------ d-?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? ኣብ- ገ- ዝ--- ወ- ዝ-- ክ---- ይ--- ዲ-?
a---- g--- z------- w--- z----- k--------- y------- d---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? ሰዓ- 7 ከ----- ት--- ዶ?
s----- 7 k----------- t-------- d-?