македонски » тигриња   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [ሰላሳንሓሙሽተን]35 [selasaniḥamushiteni]

+ ኣብ ማዕረፎ-ነፈርቲabi ma‘irefo-neferitī

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [ሰላሳንሓሙሽተን]
35 [selasaniḥamushiteni]

ኣብ ማዕረፎ-ነፈርቲ
abi ma‘irefo-neferitī

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. ኣነ በ-- ና- ኣ-- ክ--- ደ---
a-- b----- n--- a---- k-------- d-----።
+
Дали е тоа е директен лет? እቲ በ-- ብ--- ድ-?
i-- b----- b--------- d---?
+
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. በጃ-- ሓ- መ--- ዘ-- ቦ-- ዘ-----
b-------- h---- m------- z----- b---- z----------።
+
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. ዘሓ---(ዝ-----) ቦ------ ደ---
z----------(z------------) b--------------- d-----።
+
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. ዝሓ---- ቦ- ክ--- ደ---
z------------ b--- k------- d-----።
+
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. ዝሓ---- ቦ- ክ--- ደ---
z------------ b--- k--------- d-----።
+
   
Кога оди следната машина за Рим? ብሕ- ዘ- ነ--- ና- ሮ- መ-- ኢ- ት---?
b------ z--- n------- n--- r--- m----- ī-- t--------?
+
Дали има уште две слободни места? ክል- ነ- ቦ--- ኣ- ዶ ?
k----- n----- b------- a-- d- ?
+
Не, имаме само уште едно слободно место. ኖ፣ ሓ-- ቦ- ጥ-- ያ ነ- ዘ----
n-- h------ b--- t------ y- n----- z-------።
+
   
Кога слетуваме? መዓ- ኢ- ን---?
m----- ī-- n-------?
+
Кога ќе сме таму? መዓ- ክ---- ኢ- ?
m----- k------------ ī-- ?
+
Кога има автобус до центарот на градот? ቡስ ና- ማ------- መ-- ኢ- ዘ-?
b--- n--- m-------------- m----- ī-- z---?
+
   
Ова е вашиот куфер? ባል--- ድ---?
b---------- d------?
+
Ова е вашата ташна? ናት-- ሳ-- ድ---?
n------- s------ d------?
+
Ова е вашиот багаж? ንብ---- ድ---?
n----------- d------?
+
   
Колку багаж можам да земам со себе? ክን-- ኪ- ኣ--- ክ--- እ---?
k------- k--- a---------- k------- i-------?
+
Дваесет килограми. ዕስ- ኪ--
‘----- k---።
+
Што, само дваесет килограми? እን--- ዕ-- ኪ- ጥ--?
i------- ‘----- k--- t------?
+