македонски » тигриња   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [ኣርብዓንኣርባዕተን]44 [aribi‘ani’ariba‘iteni]

+ ምሸት ምውጻእmisheti miwits’a’i

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [ኣርብዓንኣርባዕተን]
44 [aribi‘ani’ariba‘iteni]

ምሸት ምውጻእ
misheti miwits’a’i

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Има ли овде дискотека? ኣብ- ዲ-- ኣ- ዶ?
a---- d----- a-- d-?
+
Има ли овде ноќен клуб? ኣብ- ና- ለ--- ት--- ኣ- ዶ?
a---- n--- l------- t------- a-- d-?
+
Има ли овде кафеана? ኣብ- ቤ----- ኣ- ዶ?
a---- b---------- a-- d-?
+
   
Што има вечерва во театар? ሎሚ ም-- ኣ- ት--- እ--- ዝ-- ኣ-?
l--- m------ a-- t------- i------ z----- a--?
+
Што има вечерва во кино? ሎሚ ም-- ኣ- ሲ-- እ--- ዝ-- ኣ-?
l--- m------ a-- s----- i------ z----- a--?
+
Што има вечерва на телевизија? ሎሚ ም-- ኣ- ተ---- እ--- ዝ-- ኣ-?
l--- m------ a-- t---------- i------ z----- a--?
+
   
Има ли уште билети за театар? ንት--- መ--- ቲ-- ኣ- ዶ?
n--------- m------- t----- a-- d-?
+
Има ли уште билети за кино? ንሲ-- መ--- ቲ-- ኣ- ዶ?
n------- m------- t----- a-- d-?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ንጸ-- ክ-- ም--- ት-- ኣ- ዶ?
n--------- k----- m------- t----- a-- d-?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ኣነ ኣ- መ---- ኮ- ክ-- ደ---
a-- a-- m--------- k--- k----- d-----።
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ኣነ ኣ- ገ- ቦ- ኣ- ማ--- ኮ- ክ-- ደ---
a-- a-- g--- b--- a-- m------- k--- k----- d-----።
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ኣነ ኣ- ቅ--- ኮ- ክ-- ደ---
a-- a-- k-------- k--- k----- d-----።
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? ገለ ክ----- ት--- ዶ?
g--- k------------ t-------- d-?
+
Кога започнува претставата? እቲ ት--- መ-- ድ- ዝ---?
i-- t------- m----- d--- z-------?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? ቲከ- ከ------ ት--- ዶ?
t----- k--------------- t-------- d-?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? ኣብ- ቀ-- ጎ-- መ--- ኣ- ዶ?
a---- k------ g----- m--------- a-- d-?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? ኣብ- ኣ- ቀ-- ተ-- መ--- ኣ- ዶ?
a---- a-- k------ t----- m--------- a-- d-?
+
Има ли овде во близината затворен базен? ኣብ- ቀ-- መ---- ኣ- ዶ?
a---- k------ m---------- a-- d-?
+