македонски » тигриња   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

+ 8 [ሸሞንተ]8 [shemonite]

+ ሰዓታትse‘atati

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [ሸሞንተ]
8 [shemonite]

ሰዓታት
se‘atati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Извинете! ይቕ-- !
y--------- !
+
Колку е часот, Ве молам? ሰዓ- ክ--- ኣ------ ?
s----- k------- a------------ ?
+
Благодарам многу. ብጣ-- የ------
b-------- y-------------።
+
   
Часот е еден. ሰዓ- ሓ- ኣ--
s----- h---- a--።
+
Часот е два. ሰዓ- ክ-- ኣ--
s----- k----- a--።
+
Часот е три. ሰዓ- ሰ--- ኣ--
s----- s------- a--።
+
   
Часот е четири. ሰዓ- ኣ---- ኣ--
s----- a-------- a--።
+
Часот е пет. ሰዓ- ሓ--- ኣ--
s----- h--------- a--።
+
Часот е шест. ሰዓ- ሽ--- ኣ--
s----- s--------- a--።
+
   
Часот е седум. ሰዓ- ሸ--- እ--
s----- s-------- i--።
+
Часот е осум. ሰዓ- ሸ--- ኣ--
s----- s-------- a--።
+
Часот е девет. ሰዓ- ት--- ኣ--
s----- t-------- a--።
+
   
Часот е десет. ሰዓ- ዓ--- ኣ--
s----- ‘------- a--።
+
Часот е единаесет. ሰዓ- ዓ------ ኣ--
s----- ‘------------- a--።
+
Часот е дванаесет. ሰዓ- ዓ------ ኣ--
s----- ‘------------- a--።
+
   
Една минута има шеесет секунди. ሓደ ደ-- ሱ- ካ--- ኣ---
h---- d--------- s--- k------- a----።
+
Еден час има шеесет минути. ሓደ ሰ-- ሱ- ደ--- ኣ---
h---- s----- s--- d----------- a----።
+
Еден ден има дваесет и четири часа. ሓደ መ--- ዕ-------- ሰ--- ኣ---
h---- m------- ‘----------------- s------- a----።
+