македонски » тигриња   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [ተስዓንሽዱሽተን]96 [tesi‘anishidushiteni]

+ መስተጻምር 3mesitets’amiri 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ተስዓንሽዱሽተን]
96 [tesi‘anishidushiteni]

መስተጻምር 3
mesitets’amiri 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиትግርኛ
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. ኣላ-- ጭ- ም- በ- ክ------
a------ c----- m--- b--- k----------።
+
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. ከጽ-- እ-- ኢ- ኢ- ዝ----
k--------- i---- ī-- ī-- z-------።
+
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. 60 ም----- ስ-- ክ----- ።
60 m-------------- s------ k---------- ።
+
   
Кога ќе се јавите? መዓ- ኢ-- ት---?
m----- ī----- t-------?
+
Штом имам еден момент време. ሓን-- ግ- ም------
h-------- g--- m------------።
+
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. ቅሩ- ግ- ም---- ክ--- እ- ።
k------ g--- m---------- k------- i-- ።
+
   
Колку долго ќе работите? ንኽ--- ኢ-- ት---?
n---------- ī----- t--------?
+
Јас ќе работам, се додека можам. ክሳ- ዝ---- ክ----- ።
k----- z--------- k----------- ።
+
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. ጥዑ- ክ-- ዘ-- ክ------
t------ k----- z------ k-----------።
+
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. ኣብ ክ-- ዝ--- ፣-- ዓ-- በ- ኢ- ኣ--
a-- k----- z-------- ፣--- ‘----- b---- ī-- a--።
+
Таа чита весник, наместо да готви. ኣብ ክ-- ም-- ት--- ጋ-- ተ--- ኣ--
a-- k----- m----- t-------- g------ t------- a--።
+
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. ኣብ ክ-- ን--- ዝ--- ኣ- ቤ----- ኮ- ኢ- ኣ--
a-- k----- n------- z-------- a-- b---------- k--- ī-- a--።
+
   
Колку што знам, тој живее овде. ከም ዝ---- ኣ-- እ- ዝ----
k--- z--------- a---- i-- z----------።
+
Колку што знам, неговата сопруга е болна. ከም ዝ---- ሰ--- ሓ-- ኣ--
k--- z--------- s------- h------ a--።
+
Колку што знам, тој е невработен. ከም ዝ---- ስ-- የ----
k--- z--------- s------ y-------።
+
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. ድቃ- ወ--- ኔ--- እ------ ብ---- ም---- ።
d------ w------- n------ i------------ b--------- m----------- ።
+
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. እት------ ሓ----- እ------ ብ---- ም---- ።
i-------------- h----------- i------------ b--------- m----------- ።
+
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. ነቲ መ-- ኣ------- ኔ-- እ------ ብ---- ም---- ።
n--- m----- a--------------- n---- i------------ b--------- m----------- ።
+