македонски » турски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [iki]

Aile

2 [два]

Фамилија

-

2 [iki]

Aile

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
дедо bü------a
баба bü------e
тој и таа o v- o (e---- v- k---- i---)
   
татко ba-a
мајка an-e
тој и таа o v- o (e---- v- k---- i---)
   
син er--- ç----- o--l
ќерка kı- ç---k
тој и таа o v- o (e---- v- k---- i---)
   
брат er--- k----ş
сестра kı- k----ş
тој и таа o v- o (e---- v- k---- i---)
   
чичко am--- d--ı
тетка te---- h--a
тој и таа o v- o (e---- v- k---- i---)
   
Ние сме една фамилија. Bi- b-- a------.
Фамилијата не е мала. Ai-- k---- d----.
Фамилијата е голема. Ai-- b----.