македонски » турски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [otuz dört]

Trende

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [otuz dört]

Trende

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Дали ова е возот за Берлин? Bu B------- g---- t--- m-?
Кога тргнува возот? Tr-- n- z---- k-------?
Кога пристигнува возот во Берлин? Tr-- B------- n- z---- v------?
   
Простете, смеам ли да поминам? Öz-- d------- g-------- m----?
Мислам дека ова е моето место. Za--------- b----- b---- y----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Za--------- b---- y------ o------------.
   
Каде е вагонот за спиење? Ya----- v---- n----?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Ya----- v---- t----- s------.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. Ve y---- v----- n-----? – B----.
   
Можам ли да спијам долу? Aş----- y-------- m----?
Можам ли да спијам во средината? Or---- y-------- m----?
Можам ли да спијам горе? Yu------ y-------- m----?
   
Кога ќе бидеме на границата? Ne z---- s------ o-------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Be------ g---- n- k---- s------?
Дали возот доцни? Tr---- r----- v-- m-?
   
Имате ли нешто за читање? Ok------ b-- ş------ v-- m-?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Bu---- y------ v- i----- b-- ş----- b-------- m-?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Be-- s--- 7.00 d- u-------- m------ l-----?