македонски » турски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [otuz altı]

+ Toplu taşıma

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [otuz altı]

Toplu taşıma

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Каде е автобуската станица? Ot---- d----- n-----? +
Кој автобус вози во центарот? Şe--- m-------- h---- o----- g------? +
Која линија морам да ја земам? Ha--- o------ b----- l----? +
   
Дали морам да се прекачувам? Ak----- y----- l---- m-? +
Каде морам да се прекачам? Ne---- a------ y----- l----? +
Колку чини еден возен билет? Bi--- ü----- n- k----? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Me----- k---- k-- d---- v--? +
Овде морате да се симнете. Bu---- i------ l----. +
Морате да се симнете позади. Ar----- i------ l----. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Bi- s------ m---- t---- 5 d----- s---- g------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Bi- s------ t------ 10 d----- s---- g------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Bi- s------ o----- 15 d----- s---- g------. +
   
Кога вози последното метро? So- m---- t---- k---- k-------? +
Кога вози последниот трамвај? So- t------ k---- k-------? +
Кога вози последниот автобус? So- o----- k---- k-------? +
   
Дали имате возен билет? Bi------- v-- m-? +
Возен билет? – Не, немам. Bi--- m-? – H----- y--. +
Тогаш морате да платите казна. O h---- c--- ö------- g------. +