македонски » турски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [otuz yedi]

Yolda

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [otuz yedi]

Yolda

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Тој патува со мотор. O (e----) m---------- i-- g------.
Тој патува со велосипед. O (e----) b------- i-- g------.
Тој пешачи. O (e----) y---- g------.
   
Тој патува со брод. O (e----) g--- i-- g------.
Тој патува со чамец. O (e----) b---- g------.
Тој плива. O (e----) y------.
   
Дали овде е опасно? Bu---- t-------- m-?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Ya---- b----- o------ y----- t-------- m-?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Ge-- g----- t-------- m-?
   
Ние го погрешивме патот. Yo------ ş-------.
Ние сме на погрешен пат. Ya---- y-------.
Ние мораме да се вратиме. Dö------ l----.
   
Каде може овде да се паркира? Bu---- n----- p--- e---------?
Има ли овде паркиралиште? Bu---- p--- y--- v----?
Колку долго може овде да се паркира? Bu---- n- k---- s------ p--- e---------?
   
Возите ли скии? Ka--- k-------------?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Yu------ t-------- i-- m- ç-----------?
Може ли овде да се изнајмат скии? Bu---- k---- k-------------- m-?