македонски » турски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [kırk iki]

Şehir turu

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [kırk iki]

Şehir turu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Дали пазарот е отворен во недела? Pa------- P---- g------ a--- m-?
Дали саемот е отворен во понеделник? Fu-- P-------- g------ a--- m-?
Дали изложбата е отворена во вторник? Se--- S--- g------ a--- m-?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Ha------ B------ Ç------- g------ a--- m-?
Дали музејот е отворен во четврток? Mü-- P------- g------ a--- m-?
Дали галеријата е отворена во петок? Ga---- C--- g------ a--- m-?
   
Смее ли да се фотографира? Re--- ç------ i--- v-- m-?
Мора ли да се плати влез? Gi--- ü----- ö----- g----------?
Колку чини влезот? Gi--- ü----- n- k----?
   
Има ли некаков попуст за групи? Gr----- i--- b-- i------ v-- m-?
Има ли некаков попуст за деца? Ço------ i--- b-- i------ v-- m-?
Има ли некаков попуст за студенти? Ün-------- ö---------- i--- b-- i------ v-- m-?
   
Каква е оваа зграда? Bu n- b-----?
Колку е стара оваа зграда? Bi-- n- k---- e---?
Кој ја изградил оваа зграда? Bi---- k-- y----?
   
Јас се интересирам за архитектура. Be- m--------- i------------.
Јас се интересирам за уметност. Be- s---- i-- i------------.
Јас се интересирам за сликарство. Re--- i-- i------------.