македонски » турски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [kırk sekiz]

Tatil aktiviteleri

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [kırk sekiz]

Tatil aktiviteleri

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Дали е чиста плажата? Pl-- t------?
Може ли човек таму да плива? Or---- d----- g------------ m-?
Не ли е опасно, таму да се плива? Or---- d----- g----- t-------- m-?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Bu---- g---- s-------- k-------------- m-?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Bu---- ş------ k-------------- m-?
Може ли овде да се изнајми чамец? Bu---- b-- b-- k-------------- m-?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Sö-- y----- i-------.
Би сакал / сакала да нуркам. Da---- i-------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Su k----- y----- i-------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Sö-- t------ k-------------- m-?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Da---- t-------- k-------------- m-?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Su k----- k-------------- m-?
   
Јас сум почетник. Be- h---- a-------.
Јас сум средно-добар / добра. Or-- d----------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Bu-- a--------- v--.
   
Каде е ски лифтот? Te------- n-----?
Имаш ли скии со себе? Ka-------- y------ m-?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ka--- a------------ y------ m-?