македонски » турски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [elli dört]

Alışveriş yapmak

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [elli dört]

Alışveriş yapmak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Сакам да купам еден подарок. Bi- h----- a---- i--------.
Но не нешто премногу скапо. Am- ç-- f---- p----- o------.
Можеби една рачна ташна? Be--- b-- e- ç------?
   
Која боја би ја сакале? Ha--- r---- i---------?
Црна, кафеава или бела? Si---- k--------- v--- b----?
Една голема или мала? Bü--- v--- k----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Bu-- b-- g-------- m----?
Дали таа е од кожа? Bu d------ m-?
Или пак е од вештачки материјал? Yo--- p--------- m-?
   
Од кожа секако. De-- t----.
Ова е еден особено добар квалитет. Bu ö-------- i-- b-- k-----.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Ve b- e- ç--------- f---- g-------- u----.
   
Ми се допаѓа. Bu h----- g----.
Ќе ја земам. Bu-- a-------.
Дали можам евентуално да ја заменам? Bu-- g-------- d------------- m----?
   
Се разбира. Ta--- k-.
Ќе ја спакуваме како подарок. He---- o----- p-------------.
Таму од спротива е благајната. Ka-- o---- k------.