македонски » турски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [elli beş]

Çalışmak

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [elli beş]

Çalışmak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Што сте по занает? Me---- o----- n- y-----------?
Мојот сопруг е лекар по занает. Ko--- d-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Be- y---- g-- h------ o----- ç----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Ya----- e----- o-------.
Но даноците се високи. Am- v------- y-----.
И здравственото осигурување е високо. Ve h------- s-------- y-----.
   
Што сакаш да бидеш? Ne o---- i---------?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Mü------ o---- i--------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ün---------- o----- i--------.
   
Јас сум практикант. Be- s--------.
Јас не заработувам многу. Fa--- k-----------.
Јас сум на пракса во странство. Yu-- d------ s--- y--------.
   
Ова е мојот шеф. Bu b---- ş----.
Јас имам љубезни колеги. Ho- a----------- v--.
Напладне секогаш одиме во кантината. Öğ------- h-- k------ g--------.
   
Јас барам едно работно место. İş a-------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Bi- y----- i------.
Во оваа земја има премногу невработени. Bu ü----- ç-- i---- v--.