македонски » турски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [elli sekiz]

Vücudun bölümleri

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [elli sekiz]

Vücudun bölümleri

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Јас цртам човек. Bi- a--- r---- y--------.
Најпрво главата. Ön-- k-------.
Човекот носи еден шешир. Ad---- ş------ v--.
   
Косата не му се гледа. Sa---- g---------.
Ушите исто така не му се гледаат. Ku------ d- g---------.
Грбот исто така не му се гледа. Sı-- d- g---------.
   
Ги цртам очите и устата. Gö----- v- a---- ç--------.
Човекот танцува и се смее. Ad-- d--- e----- v- g------.
Човекот има долг нос. Ad---- u--- b-- b---- v--.
   
Тој во рацете носи еден стап. El---- b-- b----- v--.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Bo------- d- b-- ş-- v--.
Зима е и студено е. Kı- v- h--- s----.
   
Рацете се силни. Ko----- k-------.
Нозете исто така се силни. Ba------- d- k-------.
Човекот е од снег. Ad-- k-----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Pa------- v- p------ y--.
Но човекот не се смрзнува. Am- a--- ü-------.
Тоа е снешко. O b-- k----- a---.