македонски » турски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [elli dokuz]

Postanede

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [elli dokuz]

Postanede

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Каде е најблиската пошта? Bi- s------ p------ n-----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Bi- s------ p------ u--- m-?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Bi- s------ p---- k----- n-----?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Bi- k-- p--- i-------- v--.
За една картичка и едно писмо. Bi- k--------- v- b-- m----- i---.
Колку чини поштарината за Америка? Am------- p---- ü----- n- k----?
   
Колку е тежок пакетот? Pa----- a------- n- k----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ha------ i-- g----------- m----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ye---- u------- n- k---- s------?
   
Каде можам да телефонирам? Ne----- t------ e---------?
Каде е следната телефонска говорница? Bi- s------ t------ k------- n-----?
Имате ли телефонски картички? Te----- k------- v-- m-?
   
Имате ли телефонски именик? Te----- r--------- v-- m-?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Av----------- k----- b------ m------?
Само момент, да проверам. Bi- d------ b------.
   
Линијата е секогаш зафатена. Ha- h-- m-----.
Кој број го биравте? Ha--- n------- a-------?
Најпрво морате да изберете нула. Ön-- s---- ç--------- l----!