македонски » турски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [altı]

Okumak ve yazmak

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [altı]

Okumak ve yazmak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Јас читам. Be- o-------.
Јас читам една буква. Be- b-- h--- o-------.
Јас читам еден збор. Be- b-- s----- o-------.
   
Јас читам една реченица. Be- b-- c---- o-------.
Јас читам едно писмо. Be- b-- m----- o-------.
Јас читам една книга. Be- b-- k---- o-------.
   
Јас читам. Be- o-------.
Ти читаш. Se- o--------.
Тој чита. O (e----) o-----.
   
Јас пишувам. Be- y--------.
Јас пишувам една буква. Be- b-- h--- y--------.
Јас пишувам еден збор. Be- b-- s----- y--------.
   
Јас пишувам една реченица. Be- b-- c---- y--------.
Јас пишувам едно писмо. Be- b-- m----- y--------.
Јас пишувам една книга. Be- b-- k---- y--------.
   
Јас пишувам. Be- y--------.
Ти пишуваш. Se- y---------.
Тој пишува. O y------. (e----)