македонски » турски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [altmış]

Bankada

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [altmış]

Bankada

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Bi- h---- a------- i--------.
Еве го мојот пасош. İş-- p---------.
А ова е мојата адреса. Ve i--- a------.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. He------ p--- y------- i--------.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. He-------- p--- ç----- i--------.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. He--- e----------- a---- i--------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Se----- ç--- b-------- i--------.
Колку се високи таксите? Ma-------- n- k----?
Каде морам да потпишам? Ne---- i-------- g--------?
   
Очекувам трансакција од Германија. Al--------- b-- h----- b---------.
Еве го бројот на мојата сметка. He--- n------ b-----.
Дали се пристигнати парите? Pa-- g---- m-?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Bu p----- b-------- i--------.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Am------ d------- i-------- v--.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Lü---- b--- k---- b--------- v------.
   
Има ли овде банкомат? Bu---- b-- p--- m------- v-- m-?
Колкава сума може да се подигне? Ne k---- p--- ç----------?
Која кредитна картичка може да се користи? Ha--- k---- k------- k-------------?