македонски » турски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [altmış beş]

Olumsuz yanıt 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [altmış beş]

Olumsuz yanıt 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Скап ли е прстенот? Yü--- p----- m-?
Не, тој чини само сто евра. Ha---- s----- 100 A---.
Но јас имам само педесет. Am- b---- s----- e--- v--.
   
Готов / готова ли си веќе? Ha--- m----?
Не, сеуште не сум. Ha---- h---- d----.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Am- h---- h---- o-----.
   
Сакаш ли уште супа? Da-- ç---- i---------?
Не, не сакам повеќе. Ha---- i------.
Но сакам уште еден сладолед. Am- b-- d------- d--- i------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Uz-- z------- m- b----- o----------?
Не, штотуку еден месец. Ha---- b-- a----.
Но познавам веќе многу луѓе. Am- ş------- b----- i---- t--------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Ya--- e-- g------ m----?
Не, дури за викендот. Ha---- a---- h---- s------.
Но се враќам веќе во недела. Am- d--- P---- g--- d--------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Kı--- y------- m-?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ha---- d--- o- y--------.
Но таа веќе има дечко. Am- ş------- e---- a------- v--.