македонски » турски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [yetmiş]

bir şey arzu etmek

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [yetmiş]

bir şey arzu etmek

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Сакате ли да пушите? Si---- i---- i------ m------?
Сакате ли да танцувате? Da-- e---- i------ m------?
Сакате ли да се прошетате? Ge----- g----- i------ m------?
   
Јас сакам да пушам. Si---- i---- i--------.
Сакаш ли една цигара? Bi- s----- i---- m----?
Тој сака запалка. O (e----) a--- i------.
   
Сакам да се напијам нешто. Bi- ş-- i---- i--------.
Сакам да јадам нешто. Bi---- y---- i--------.
Сакам малку да се одморам. Bi--- d-------- i--------.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Si-- b-- ş-- s----- i--------.
Сакам да Ве замолам за нешто. Si---- b-- ş-- r--- e---- i--------.
Сакам да Ве поканам за нешто. Si-- b-- ş--- d---- e---- i--------.
   
Што сакате, молам? Ne i----------- l-----?
Сакате ли кафе? Bi- k---- i---- m------?
Или повеќе сакате чај? Yo--- ç--- m- t----- e--------?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Ev- g----- i--------.
Сакате ли такси? Ta--- i---- m------?
Вие сакате да телефонирате. Te----- e---- i---------.