македонски » турски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [yetmiş iki]

bir şeyler yapmak zorunda olmak

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [yetmiş iki]

bir şeyler yapmak zorunda olmak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
мора zo----- o---k
Морам да го испратам писмото. Me----- g-------- z---------.
Морам да го платам хотелот. Ot-- ü------- ö----- z---------.
   
Мораш да станеш рано. Er--- k------ z---------.
Мораш да работиш многу. Ço- ç------- z---------.
Мораш да бидеш точен. Da--- o---- z---------.
   
Тој мора да наполни бензин. O (e----) b----- a---- z------.
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. O (e----) a------ t---- e---- z------.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. O a------ y------ z------.
   
Таа мора да пазарува. O (k----) a-------- y----- z------.
Таа мора да го чисти станот. O (k----) e-- t--------- z------.
Таа мора да ги пере алиштата. O (k----) ç------ y------ z------.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. He--- o---- g------- l----.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. He--- i-- g------- l----.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. He--- d------ g------- l----.
   
Вие морате да го чекате автобусот. Ot----- b--------- l----.
Вие морате да го чекате возот. Tr--- b--------- l----.
Вие морате да го чекате таксито. Ta----- b--------- l----.