македонски » турски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [doksan iki]

(ki) li yan cümleler

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [doksan iki]

(ki) li yan cümleler

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Ме лути, дека рчиш. Ho------ b--- k---------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Bu k---- ç-- b--- i---- b--- k---------.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Bu k---- g-- g----- b--- k---------.
   
Мислам, дека му треба лекар. On-- b-- d------ i------- o------- z-----------.
Мислам, дека тој е болен. On-- h---- o------- z-----------.
Мислам, дека тој сега спие. On-- ş---- u-------- z-----------.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. On-- k-------- e----------- ü--- e-------.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. On-- ç-- p----- o------- ü--- e-------.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. On-- m------- o------- ü--- e-------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ha------- b-- k--- g---------- d-----.
Слушнав, дека таа лежи во болница. On-- h---------- y-------- d-----.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ar------ t------ h---- o------- d-----.
   
Ме радува, дека дојдовте. Ge--------- s-------.
Ме радува, дека имате интерес. Il----- d---------- s-------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Ev- a---- i--------- s-------.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. So- o------- k------ o--------- k---------.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Bi- t---- t------- g------------ k---------.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ko------- y------ p--- y--.