македонски » турски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [doksan dört]

+ Bağlaçlar 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [doksan dört]

Bağlaçlar 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Чекај, додека да престане дождот. Ya---- d----- k---- b----. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. Be- h---- o---- k---- b----. +
Чекај, додека тој да се врати. O g--- g----- k---- b----. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Sa------ k------- k---- b---------. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Fi-- b----- k---- b---------. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Iş-- y---- y-------- k---- b---------. +
   
Кога патуваш на одмор? Ne z---- t----- g---------? +
Уште пред летниот распуст? Ya- t--------- d--- ö--- m-? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ev--- y-- t----- b--------- d--- ö---. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Kı- b--------- ç----- o---. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Ma---- o-------- e------- y---. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Dı---- ç------- c--- k----. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Ev- n- z---- g---------? +
По наставата? De----- s----? +
Да, откако ќе заврши наставата. Ev--- d--- b-------- s----. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. O (e----) k--- g---------- s----- a---- ç---------. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. O, (e----) i---- k----------- s----- A--------- g----. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. O, (e----) A--------- g-------- s---- z----- o---. +