македонски » урду   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

‫100 [سو]‬
so

‫متعلق فعل‬
mutaliq feal

100 [сто]

Прилози

-

‫100 [سو]‬
so

‫متعلق فعل‬
mutaliq feal

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
веќе еднаш – никогаш досега ‫ا-- ب-- – ک--- ن----
a-- b--- k---- n--i
Дали веќе сте биле во Берлин? ‫ک-- آ- ا-- ب-- ب--- ج- چ-- ہ-- ؟-
k-- a-- a-- b--- B----- j- c---- h---?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . ‫ن---- ک--- ن--- --
n---- k---- n--- -
   
некој – никој ‫ک-- ک- – ک-- ک- ن----
k--- k- k--- k- n--i
Познавате ли овде некој? ‫ک-- آ- ی--- ک-- ک- ج---- ہ-- ؟-
k-- a-- y---- k--- k- j----- h---?
Не, не познавам никого. ‫ن---- م-- ی--- ک-- ک- ن--- ج---- ہ-- --
n---- m--- y---- k--- k- n--- j----- h-- -
   
уште – не повеќе ‫ا-- – ا-- ز-----
a-- a-- z----a
Ќе останете ли уште долго овде? ‫ک-- آ- ی--- ا-- ٹ---- گ- ؟-
k-- a-- y---- a-- t---------?
Не, јас не останувам повеќе тука. ‫ن---- م-- ی--- ا-- ز---- ن--- ٹ----- گ- --
n---- m--- y---- a-- z----- n--- t--------a
   
уште нешто – ништо повеќе ‫ک-- ا-- – ک-- ن----
k--- a-- k--- n--i
Сакате ли да се напиете уште нешто? ‫ک-- آ- ک-- ا-- پ--- چ---- ہ-- ؟-
k-- a-- k--- a-- p----- c------ h---?
Не, јас не сакам ништо повеќе. ‫ن---- م-- ک-- ن--- چ---- ہ-- --
n---- m--- k--- n--- c----- h-- -
   
веќе нешто – сеуште ништо ‫ک-- – ک-- ن----
k--- k--- n--i
Јадевте ли веќе нешто? ‫ک-- آ- ن- ک-- ک---- ہ- ؟-
k-- a-- n- k--- k---- h--?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. ‫ن--- ، م-- ن- ک-- ن--- ک---- ہ- --
n---- m--- n- k--- n--- k---- h-- -
   
уште некој – никој повеќе ‫ک--- ا-- – ک--- ن----
k-- a-- k-- n--i
Сака ли уште некој кафе? ‫ک-- ک--- ا-- ک--- چ---- ہ- ؟-
k-- k-- a-- k---- c----- h--?
Не, никој повеќе. ‫ن---- ک--- ن--- --
n---- k-- n--- -