македонски » урду   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

‫44 [چوالیس]‬
chawalees

‫شام کے وقت باہر جانا‬
shaam ke waqt bahar jana

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

‫44 [چوالیس]‬
chawalees

‫شام کے وقت باہر جانا‬
shaam ke waqt bahar jana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Има ли овде дискотека? ‫ک-- ی--- پ- ک--- ڈ--- ہ---
k-- y---- p-- k-- d--- h--?
Има ли овде ноќен клуб? ‫ک-- ی--- پ- ک--- ن--- ک-- ہ---
k-- y---- p-- k-- n---- c--- h--?
Има ли овде кафеана? ‫ک-- ی--- پ- ک--- ش--- خ--- / پ- ہ---
k-- y---- p-- k-- p-- h--?
   
Што има вечерва во театар? ‫آ- ش-- ت---- م-- ک---- ڈ---- چ- ر-- ہ---
a-- s---- t------ m--- k---- d---- c--- r--- h--?
Што има вечерва во кино? ‫آ- ش-- س---- م-- ک---- ف-- چ- ر-- ہ---
a-- s---- c----- m--- k---- f--- c--- r--- h--?
Што има вечерва на телевизија? ‫آ- ش-- ٹ- و- پ- ک---- پ------ ہ---
a-- s---- T- p-- k---- p-------- h--?
   
Има ли уште билети за театар? ‫ک-- ت---- ک- ل--- ا-- ٹ-- ہ----
k-- t------ k- l--- a-- t----- h---?
Има ли уште билети за кино? ‫ک-- س---- ک- ل--- ا----- ہ----
k-- c----- k- l--- t----- h---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ‫ک-- ف- ب-- م-- ک- ا-- ٹ-- ہ----
k-- f--- b--- m---- k- a-- t----- h---?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ‫م-- ب---- پ--- ب----- چ---- ہ---
m--- b----- p----- b------ c----- h-n
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ‫م-- ک--- د----- م-- ب----- چ---- ہ---
m--- k---- b---- m--- b------ c----- h-n
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ‫م-- ب---- آ-- ب----- چ---- ہ---
m--- b----- a--- b------ c----- h-n
   
Можете ли да ми препорачате нешто? ‫ک-- آ- م--- م---- د- س--- ہ----
k-- a-- m---- m------- d-- s---- h---?
Кога започнува претставата? ‫ش- ک- ش--- ہ- گ---
s--- k-- s---- h- g-?
Можете ли да ми обезбедите една карта? ‫ک-- آ- م--- ل--- ا-- ٹ-- ح--- ک- س--- ہ----
k-- a-- m--- l--- a-- t----- h----- k-- s---- h---?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? ‫ک-- ی--- ق--- م-- گ--- ک----- ک- ج-- ہ---
k-- y---- q----- m--- g--- k------- k- j---- h--?
Има ли овде во близината тениско игралиште? ‫ک-- ی--- ق--- م-- ٹ---- ک----- ک- ج-- ہ---
k-- y---- q----- m--- t----- k------- k- j---- h--?
Има ли овде во близината затворен базен? ‫ک-- ی--- ق--- م-- ا---- س----- پ-- ہ---
k-- y---- q----- m--- t------ k- j---- h--?